Як проходив ГарбузКвест у нашій школі

#HealthySchools_UA

У рамках програми «Здорова школа» учні 5-8 класів стали учасниками цікавого й пізнавального заходу – «ГарбузКвест».

На локаціях «Література», «Народознавство», «Країнознавство», «Музична», «Спортивна», «Мистецька», «Поживна» учням пропонували тематичні завдання. Користуючись тематичними підказками, діти скільки цікавого дізнавалися про гарбузових родичів, переконалися, наскільки повчальними є твори української та зарубіжної літератури… Дитячий мультфільм допоміг згадати народні ігри, обряди та звичаї українців, і знову ж без гарбуза не обійшлося!

Кожна команда, знаючи тему, готувалася до заходу, та все ж завдання змушували задумуватися. До речі, уміння працювати в команді - один із критеріїв оцінювання. Комфортність, повага й взаємоповага, взаємодопомога, активна участь кожного - все це враховували організатори квесту.

/Files/images/конкурс1.jpg/Files/images/конкурс3.jpg/Files/images/конкурс2.jpg

Не менш цікавою була мистецька локація. Команди мали розписати гарбуз! Учні нашої школи займаються петриківським розписом, то чому б і не спробувати? Ось така своєрідна арт-терапія! Кожен розписаний гарбузик оригінальний, і учні задоволені. Ще більше задоволення отримали, коли потрапили до музичної локації, адже треба було не тільки прослухати пісню й визначити гарбузових родичів, а й самим заспівати під власний музичний супровід. У руках учасників бубни, маракаси, ложки - значить до виконання готові. Молодці! Майже всі справилися на відмінно!

/Files/images/музична1.jpg/Files/images/музична2.jpg /Files/images/арт.jpg

Гарбуз – він і в Африці гарбуз. І це не просто перефразований вислів. Дійсно, скільки нового дізналися всі про гарбузовий світовий фольклор, пам’ятники й фестивалі по всьому світу, дізналися, наскільки корисними й цінними є речі з гарбуза…

А чого вартує кухня! Ось тут організатори не тільки запропонували визначити національні гарбузові страви ряду країн, а й запросили на дегустацію. Ну хто ж відмовиться від пиріжків з гарбузом чи гарбузової каші. А ще учасникам пропонували млинці та лаваш з цим чудовим овочем, запіканку й суп-пюре. Скуштувавши, команди мали визначити складові страви. Гарно смакували, гарно й відповідали.

/Files/images/дегустація.jpg/Files/images/дегустація1.jpg

Ось так крок за кроком учні нашої школи переконувалися, що й своє, рідне і смачніше, і не менш поживне від заморської екзотики.

Чекаємо з нетерпінням на підсумки квесту, але командам ще необхідно виконати одну умову – залучити до «гарбузової» руханки якомога більше учасників. Тож, хто вболіває за команду 5, 6, 7 чи 8 класів, приєднуйтеся! Додайте собі здоров’я і позитивних емоцій! Живіть весело! Смакуйте корисним!

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.