Повернутися до звичайного режиму

У Богданівській школі вчетверте пройшов пісенний фестиваль

IVфестиваль української пісні в нашій школі проходив під темою «Поезія – слово, поезія – пісня, поезія – вільна душа» і був присвячений віршам українських поетів, які стали піснями.Сьогодні в актовій залі звучали рядки як усім відомі, так і давно забуті.

Чому саме вірші, які перетворилися у пісню? Бо, на жаль, поезія дещо втратила свою популярність протягом останніх десятиліть. Та кожен колектив своїм вибором доводив, що в умілих руках вона може знову ожити, заграти по-новому, стати популярною. Слухаючи пісні улюблених виконавців, ми інколи навіть не підозрюємо, що колись вони були лише віршами, що жили на папері.

Учні 1-4 класів представили на розсуд журі пісні на слова дитячих поетів П.Воронька, Н.Забіли та Л.Куліш-Зеньківа і не прогадали – вибороли три з шести номінацій: «Найкраща дитяча пісня» (1 клас), «Соловейки школи» (2 клас) та «Нестримна енергія» (4 клас).

Учні 6 класу здивували зал сучасною обробкою всім відомого вірша Т. Шевченка «Тече вода з-під явора», за що й були відзначені як «Найоригінальніший виступ».

10 та 11 класи на правах старшокласників підготували пісні про кохання. «Чому являєшся мені у сні» (автор слів І.Франко) так зачепила за душу журі, що номінація «Пісня-душа» залишилась за 10 класом, а пісня «Вона» з репертуару гурту «Плач Єремії» у виконанні 11 класу схвилювала багатьох глядачів і принесла випускникам номінацію «Пісня глядацьких симпатій».

Звучали у залі і патріотичні пісні («Україна», 8 клас), і пісні філософського змісту («Човен», 5 клас) і така класика як «Пісня про рушник» (7 клас) та «Пісня про вчительку» (9 клас).

Із задоволенням всі присутні послухали й пісні у виконанні вчителів (що вже стає традицією): Лесик В.М. презентував пісню «Не моя» на слова В. Симоненка, а жіноче тріо у складі Поваренко Я.О., Путятіної С.Є. та Путятіної О. виконало пісню «Досадонька» (Л. Українка).

Фестиваль ще раз довів, що пісня - то живий скарб народу, вона несе нам і радість, і смуток, чаруючи нашу душу, дає їй силу і натхнення.

Щиро вдячні всім, хто дарував у піснях насолоду, радість і смуток, щасливі миті кохання й палку любов до України.

Кiлькiсть переглядiв: 91

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.