День Гідності та Свободи. Щоб не соромно було називатися ЛЮДЬМИ!

До Дня Гідності та Свободи у Богданівському опорному закладі пройшла лінійка, під час якої ведучі розповіли якою красивою і багатою є Україна. Красень Київ, могутній Дніпро, величні Карпати, Чорне й Азовське моря, густі ліси Полісся, широкі степи... Ось така дивовижна природа нашої України! А ще Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробили дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Цей день був впроваджений згідно з наказом президента Петра Порошенка з метою утвердження в Україні ідеалів свободи та демократії а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004 та у листопаді 2013-лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України. Саме гідність, а не сила, не навички і навіть не хоробрість з рішучістю, змусила опинитися в окопах поруч хіпстерів, юристів, студентів, сільських дідусів і молодих дівчат.

Ми бачили гідність в очах жінок, що відправляли своїх чоловіків у ніч на Майдан. Ми бачимо гідність у волонтерів, які завдяки своїм зусиллям, при підтримці народу і всього світу створили армію України, якої уже майже не було. Ми бачимо наших учених, медиків, артистів, які теж захищають свій народ.

Ведучі заходу також відзначили, що, відзначаючи річницю Революції Гідності, ми творимо історію, яку пишемо разом. Ми частинка народу. Без нас немає ні народу, ні історії. І нам творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети. Ще в І столітті н.е. римський державний діяч, філософ Цицерон сказав: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя"

Революція гідності повинна відбуватися не лише в політичному житті країни, вона повинна відбутися в кожному з нас. Щоб нам не соромно було називатися людьми.І це головне, що має усвідомити кожен із нас. Не принижувати, не ображати, берегти, шанувати, поважати, допомагати - і є гідність.

Кiлькiсть переглядiв: 208

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.