Повернутися до звичайного режиму

Даруємо, читаємо й іншим нахвалюємо!

14 лютого для нас не лише День закоханих, цього дня ми ще й «освідчуємося» книгам, відзначаючи надзвичайну користь читання, даруємо книжкові видання школі й дитячому садочку. І це вже традиція.

/Files/images/дарув1.jpg/Files/images/дарув2.jpg

Цьогоріч книжок виявилося стільки, що одного дня й замало, аби «познайомитися» з кожною. Адже за правилами етикету подарунок потрібно розпакувати, розглянути, а в нашому випадку – погортати, почитати анотацію, а то й прикипіти поглядом до першої сторінки. Тож і вирішили продовжити свято дарування-знайомства аж до… 2 квітня – Міжнародного дня дитячої книги.

За цей час кожен охочий може прочитати книжку й підготувати її презентацію (електронну, буктрейлер тощо).

Сподіваємося, з вибором труднощів не буде, оскільки подаровані школі видання враховують смаки юних читачів, такими ж, сподіваємося, будуть і презентації.

Уже давно запитують наші читачі, чи немає детективів. Сьогодні бібліотекар відповість на це питання ствердно і запропонує нову захопливу детективну повість відомого українського письменника Андрія Кокотюхи «Гімназист і чорна рука» про пригоди київського гімназиста Юрка Туряниці (для середнього шкільного віку). Сподіваємося, не менш популярною стане й книжка Карини Аксельсон «Модель під прикриттям. Модний злочин». Подароване восьмикласниками видання стане першим із цілої серії книг цієї авторки.

Для тих, хто любить пригоди й фантастику, безумовно, сподобається найпопулярніша книга Роальда Дала, якого часто називають "літературним батьком" Джоан Ролінґ - авторки "Гаррі Поттера" – «Чарлі і шоколадна фабрика». Книга, яку подарували учні 5 класу, стала настільки популярною, що за її сюжетом створено кінострічку й комп’ютерну гру. Рекомендований вік – від 10 до …. До цього переліку додамо ще й «Чорни́льне се́рце» - першу книгу з «чорнильної» трилогії німецької письменниці Корнелії Функе.Тут і фентазі, і детектив. Можливо, саме семикласники й презентуватимуть свою книжку?

Несподіваним став вибір одинадцятикласників - книга Люсі Деніелс «Цуценя уникає лиха. Історії порятунку». Хоча книгу віднесено до категорії для молодших школярів, все-таки хочеться зазначити іншу категорію: для і про небайдужих до друзів наших менших. Дякуємо учням 11 класу за цікаве видання.

За словами бібліотекаря, найбільш популярною минулого року була книга Зої Загг «Дівчина онлайн». Повідомляємо, що учні 9 класу подарували школі другу книгу цієї авторки – «Дівчина онлайн у турне». Сподіваємося, що ви не розчаруєтеся і разом із головною героїнею поринути у світ нових пригод. Проблемами підлітків цікавиться й іспанська письменниця Пунсет Ана і в своїй повісті «Клуб червоних кедів» намагається допомогти дівчаткам-семикласницям. Як ви вже зрозуміли, книга рекомендована дітім 11-14 років. До речі, на своїй першій історії авторка не зупиняється й презентує наступну – «Клуб червоних кедів. Подруги forever!», у якій також ідеться про дівчат-підлітків, їхню дружбу, перші закоханості і стосунки. Ці дві книжки подарували учні 10 класу. Пропонуємо і серію видань польської письменниці Йоанни Ягелло «Кава з кардамоном», «Шоколад із чилі» й «Тирамісу з полуницями». Це розповідь про життя гімназистки, а потім ліцеїстки Лінки, її стосунки з рідними й однолітками. Присмак цих стосунків читач, напевне, відчуватиме з назви кожної з книг. Придбати цю серію шестикласникамдопомогли й учителі. Ім’я Барбари Космовської вже відоме нашим читачам з книги «Буба», яку презентували минулого року. Цьогоріч маємо можливість прочитати наступну її книжку «Великий вибух, або К. проти К.». Книга не тільки про переваги віртуального світу, у якому мoжнa бути кpутим i клacним. Вce oднo ж нixтo нe знaє, як уce є нacпpaвдi. Тa чи дoвгo мoжнa вдaвaти з ceбe кoгocь? I щo cтaнeтьcя, коли правда розкриється? А нам цікаво, хто ж першим дізнається відповіді на ці питання: восьмикласники, які подарували книгу, чи допитливі читачі з інших класів?

Не менш цікаві книги подарували й учні початкової школи. Як бачимо, читати сьогодні є що. Сучасні автори, актуальні теми й проблеми, відомі й нові персонажі відкриють перед нами нові світи й нові пригоди. Своїми враженнями від прочитаних книг поділимося на святі презентації. До зустрічі!

/Files/images/дарув4.jpg/Files/images/дарув6.jpg/Files/images/дарув.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 376

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.