Повернутися до звичайного режиму

Богданівський опорний заклад загальної середньої освіти серед учасників пілотного проєкту

60 шкіл і 30 закладів професійної освіти України оцінять ефективність використання інноваційних технологій та з’ясують, на якому етапі цифрового розвитку вони перебувають, що саме треба вдосконалити. Цей процес відбуватиметься з використанням онлайн-інструменту SELFIE, який вперше пілотується в Україні. Серед учасників пілотного проєкту й наш заклад.

Запускає цей проєкт в Україні Європейський фонд освіти, у партнерстві із Об’єднаним дослідницьким центром Європейської Комісії, у тісній співпраці з Міністерством освіти і науки та Міністерством цифрової трансформації запускає.

Чому ми в цьому проєкті? По-перше, прагнемо визначити рівень цифрових навичок усіх учасників освітнього процесу. По-друге, настав час виявити вплив технічного забезпечення закладу на цифровий рівень учнів. По-третє, вже другий рік поспіль ми навчаємося, використовуючи технології дистанційного навчання, і маємо вже не тільки сьогодні активно використовувати різноманітні сервіси, а й планувати роботу з ними в майбутньому. Тож сподіваємося побачити цифровий рівень школи сьогодні й завтра.

SELFIE — це безкоштовний онлайн-інструмент, опитування є анонімним та добровільним. Для учнів воно триватиме не більше 20-30 хвилин, а для вчителів – не більше 40. Загалом на заповнення анкети надається 2 години. Пройти опитування учасники зможуть у будь-який зручний час, на різних цифрових пристроях, як-от на стаціонарних комп'ютерах, ноутбуках, смартфонах чи планшетах. Термін проходження опитування з 23 квітня по 07 травня.

Після завершення опитування кожен заклад отримає доступ до інтерактивного звіту про результати опитування своїх респондентів, який допоможе проаналізувати поточний стан справ цифровізації та напрацювати стратегічний план дій для покращення цифрової трансформації в закладі.

Уже сьогодні відбулася онлайн-зустріч учасників пілотного проєкту з організаторами та координаторами, представниками Міністерства освіти й науки України.

22 квітня відбудеться онлайн-нарада адміністрації з педагогічними працівниками нашого закладу щодо організації опитування та залучення до проєкту учнів.

Що вимагається від нас? Бути чесними, відкритими, об’єктивними. Не бути байдужими ні до цифрового сьогодні, ні до нашого цифрового завтра.

Кiлькiсть переглядiв: 331

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.