Коли гармати гримлять, музи НЕ мовчать

/Files/photogallery/1316/P1170400.JPG

07 травня учні 4-7 класів стали учасниками літературного журналу "Війна у долі й творчості письменників", який підготували й провели учителі української та світової літератури.

Виставка книг та портретів допомогла познайомитися з українськими та зарубіжними письменниками, які були учасниками бойових дій чи писали про війну. Крилаті вислови з поезій "Клятва" М. Бажана, "Я утверждаюсь" П. Тичини, "Любіть Україну" В. Сосюри не залишили дітей байдужими

/Files/photogallery/1316/P1170413.JPG/Files/photogallery/1316/P1170416.JPG

П. Тичина, В. Сосюра, М. Трублаїні, О. Гончар, О. Довженко, Л. Пономаренко, Г. Белль, Е. Хемінгуей, А. де Сент-Екзюпері... Їх долі й творчість, персонажі й події стали предметом розповіді.

/Files/photogallery/1316/P1170408.JPG

Більш звично, коли письменник, беручи участь у боях, передає враження на сторінках книг. А от коли військовий пише книгу, зустрінеш не часто. Саме тому і зацікавила учнів книга тричі Героя Радянського Союзу Олександра Покришкіна "Небо війни". А ще у цій книзі розповідь льотчика про визволення Чернігівки й Чернігівського району. Знайомі назви населених пунктів (Пологи, Мелітополь, Верхній Токмак, Чернігівка) викликали у дітей зацікавлення: а як же проходили бої за визволення цих міст і сіл?

Про зарубіжних письменників презентацію показала Божкова Л. О., учитель світової літератури. Вразила і розповідь про польського письменника, лікаря, педагога Януша Корчака, його трагічну долю та вдячних вихованців.

І, звичайно ж, не можна було обійтися на цій зустрічі без знайомства з творчістю згаданих письменників. Учителями-філологами зачитано уривки з творів О. Довженка "Мати" та "Повість полум`яних літ".

Багато було сказано під час заходу про ціну і важливість миру на рідній землі, наскільки актуальні ці твори й зустрічі сьогодні.

/Files/photogallery/1316/P1170404.JPG/Files/photogallery/1316/P1170410.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 437

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.