Як богданівські школярі птахів зустрічають

Перше квітня - не тільки день сміху, а й Міжнародний день птахів.Тож, отримавши телеграми від пернатих, учні початкової та основної школи взялися шукати цікаву інформацію про них, майструвати й лагодити шпаківні, готувати заклики щодо збереження птахів, які є невід`ємною частиною нашого життя. Отримані "телеграми" від пернатих були своєрідним меседжем про допомогу: птахи попереджають, що повертаються з вирію,і в той же час вони дякують за турботу взимку та виготовлені дітьми шпаківні. Багато нової та цікавої інформації почули діти про птахів, зокрема про їх "робочий" день, який триває від 15 до 20 годин на добу.

Цього ж дня учні побачили виступ агітбригади учнів 3 класу (класний керівник Тимчук О. М.). Усіх вразив діалог двох чортів, які ділилися своїми "подвигами": зламаним деревцем, зруйнованим мурашником, голосним верещанням у пору висиджування птахами потомства, викинутим у річку сміттям. Та потім аж самі вжахнулися власних вчинків. Та найбільше переймалися черствістю й байдужістю людей. Добре, що є такі дітки в третьому класі, які виступили із закликом берегти природу. А як цікаво розповідали, скільки разів пташка має прилітати до гнізда, аби нагодувати пташат, дізналися, що серед птахів є і будівельники (ластівки), і першовідкривачі (граки), і артисти (солов`ї). і санітари (дятли). Про життя птахів у неволі прекрасно розповіли діти у цікавому діалозі пташини й людини. У пісні і в танці показали і людську турботу, і людську байдужість. Та все ж сподіваємося, що більше людей добрих, які цінують доброту Природи.

Птахам традиційно присвячують увесь місяць. Тож і ми під час весняної толоки вивісимо шпаківні. Дякуємо усім учням і батькам, які взяли участь у цій благородній акції.

Кiлькiсть переглядiв: 87

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.