Вшановуємо національний оберіг і пишаємося, що ми - українці

Починаючи з 2006 року, третього четверга травня відзначається Всесвітній день вишиванки. Це міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитися до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

/Files/photogallery/1493/DSCF0022.JPG/Files/photogallery/1493/DSCF0025.JPG

Цьогоріч День вишиванки відзначають 18 травня. Наша школа підтримала традицію попередніх років: більшість учасників навчально-виховного процесу прийшли до школи у вишиванках. Від самого ранку в школі панував святковий настрій. Урочистості надав і своєрідний флешмоб: учителі й учні утворили великий герб України й виконали гімн нашої держави. Потім усі разом привітали один одного зі святом українською піснею.

/Files/photogallery/1493/DSCF0028.JPG/Files/photogallery/1493/DSCF0043.JPG/Files/photogallery/1493/P1250017.JPG

Сподіваємося, що цей день запам`ятається всім гарними вишиванками, урочистістю, згуртованістю шкільної родини. Вишиванка завжди зберігала одвічні традиції народу й символізувала єдність, тож по праву називаємо її генетичним кодом українців. Сподіваємося, це добре усвідомлюють наші учні.

Більше світлин можна переглянути за посиланням.

Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.