Проблема безпеки в Інтернеті - справа кожного.

Кібербезпека, кіберполіція... Скільки заходів і структур спрямовано сьогодні на захист користувачів мережею Інтернет. І все ж таки найбільш дієвими залишаються власні знання безпечної поведінки та дотримання їх.

Щороку початок лютого у школі відзначається заходами з безпеки в Мережі: як не стати жертвою шахраїв, як захистити техніку від засилля вірусів... Цього року ми багато говорили про те, як захистити себе від... себе. Впевнені, що мало хто із нас контролює час, проведений в Інтернеті.

Створюй, об`єднуйся, поширюй і поважай! Саме під таким гаслом проходив День безпечного Інтернету у всьому світі у 2018 році. А у нашій школі тиждень безпечного Інтернету розпочався з виклику "7 днів цифрової детоксикації", який на кожен день приготував і дорослим, і малим особливе завдання, щоб перевірити себе і свою залежність від цифрових технологій.

6 лютого учні 5-6 класів стали учасниками інтерактивного заняття "Мої кроки до цифрового благополуччя", під час якого перевірили, які з їхніх емоцій у віртуальному світі переважають, пройшли тестування на перевірку своєї залежності від наслідків онлайн-перебування та склали пазли з власними обіцянками змінити Інтернет на краще. А також поповнили свій словничок такими поняттями як "контент", "фоловер", "розшарювати" та "постити".

8 лютого на пізнавальний захід "Інтернет надихає" запросили семи- та восьмикласників. Хлопці та дівчата спробували дати відповідь на запитання "Інтернет- місце позитиву і натхнення чи...?", визначити мотиви запропонованих постів та їхній вплив на оточуючих, познайомились з таким поняттям як "цифрове благополуччя/добробут". Більше про заходи в школі читайте на блозі заступника директора з виховної роботи Скригун О. А. "Терени слова".

Змістовно і цікаво пройшов тренінг для учнів 9 класу "Безпечний інтернет": грали, створювали модель учасника інтернет-розмови, обмінювалися досвідом. У спільноті "Наше класне життя" можна побачити світлини заходу.

Не менш цікавими були заходи і в початковій школі. Учні 2 класу подорожували стежками цікавої країни Інтернет. У подорожі брали участь дві команди, яким чарівна скринька подарувала правила розумного користувача подорожі. Потрапивши до столиці Інтернет-країни Windows, другокласники пройшлися вулицею Теоретичною, відгадали загадки Мудрого Монітора. На річці Інформаційній врятували слова, які підхопили страшний вірус у Вірусному озері. І ряд інших пригод, напевне, запам`ятаються як правила безпечної поведінки в Інтернеті. Більше про це - на блозі "Сторінками шкільного життя".

Першокласники здійснили віртуальну подорож Всесвітньою Мережею: познайомилися з правилами безпечної поведінки, назвали переваги та небезпеку, яку містить Інтернет. Більше про це на блозі "Щоденник думок".

А учні третього класу провели власне невеличке дослідження, предметом якого були позитивний і негативний вплив Інтернету на дітей. До яких висновків дійшли юні дослідники, читайте тут.

Проблема безпеки в Інтернеті актуальна, й говорити про неї треба не лише один раз нарік, а постійно. Тож своє слово мають сказати учні 4, 10 й 11 класів.

Кiлькiсть переглядiв: 515

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.