Рядки Шевченкового "Заповіту" зазвучали сімома мовами світу

Дні української мови й літератури розпочалися в нашій школі задовго до їх офіційного відкриття. Ще 14 лютого зустрічалися"Закохані та щасливі, У переддень Міжнародного дня рідної мови учні 5-10 класів вирушили в подорож країною Мовознавство.

7 березня на загальношкільній лінійці директор школи, учитель української мови та літератури Івашина Г. М. повідомила про початок шевченківських днів, розповіла про актуальність творів Тараса Шевченка. Заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови та літератури Бистрицька Н. А. і учениця 10 класу Путятіна Олеся презентували інформаційний проект "Шевченко від А до Я".

Організатори предметних днів запросили усіх охочих взяти участь у флешмобі "Я читаю Шевченка". І вже сьогодні вчителі методичного об`єднання суспільно-гуманітарних дисциплін зачитали "Заповіт", і не лише українською. Славнозвісні рядки "Поховайте та вставайте..." зазвучали в стінах школи англійською, німецькою, болгарською, польською, французькою, білоруською та італійською. Сімома мовами!

Побувавши на сьогоднішньому заході, напевне, кожен переконався в популярності та актуальності Шевченка. З понеділка до флешмобу приєднаються інші вчителі та учні.

Кiлькiсть переглядiв: 207

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.