Від клубка проблем до нитки Аріадни

Такий шлях проходить педагогічний колектив за час роботи над проблемною темою. Крок за кроком (чи рік за роком) вивчаючи, навчаючись і тільки потім навчаючи, вирішує низку завдань, що ставить перед ним сучасна школа, сучасний учень і сучасні батьки.

Упродовж п`яти років колеги працювали над темою виховання інтелектуально й духовно розвиненої особистості дитини в співпраці з батьками шляхом упровадження освітніх та інформаційних технологій. Усвідомлювали ще на початку, що багато знаємо й можемо, але ще більше треба вивчити.

І от через п`ять років у дружньому колі (так рекомендує НУШ) кожен отримав можливість "замовити" висвітлення питання, яке найкраще вдалося вирішити колегам. Утворена "павутина" показала, наскільки багатий досвід школи з багатьох питань освітнього процесу.

/Files/images/тема.jpg/Files/images/тема2.jpg /Files/images/тема1.jpg

Розмотуючи клубок уже вирішених або ж знайомих питань, вкотре шукали своєрідну нитку Аріадни - способи, що допомагають розв'язати актуальні питання освітнього процесу. Поділитися, звичайно ж, було кожному чим, адже ніхто з колег не обмежується сьогодні курсами підвищення кваліфікації та відвідуванням засідань районних методичних об`єднань. Колеги активно послуговуються запрошеннями на участь у вебінарах, тренінгах. Кипить робота в більшості шкільних МО. Методична робота в школі орієнтована в першу чергу на потреби вчителя й учня.

Під час конференції пригадали, з чого все починалося, а далі поділилися досвідом з питань організації спільної роботи з батьками, особливостями впровадження технологій, зокрема квест- і кейс- технологій, методики В. Шаталова. Відзначили ефективність впровадження інформаційних технологій. Також колеги поділилися досвідом вирішення самоосвітніх тем.

/Files/images/тема3.jpg/Files/images/тема5.jpg /Files/images/тема5.jpg

Поряд з успіхами визначили й невирішені проблеми, шукали причини й пропонували шляхи їх усунення. Наскільки швидко це вдасться, сказати складно, але радує, що немає в нас байдужих учителів. З таким колективом під силу виклики нової української школи і суспільства.

Кiлькiсть переглядiв: 178

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.