Як школа відзначила День української писемності та мови

9 листопада учениця нашої школи Паламарчук Анастася взяла участь у ІІ (районному) етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імен Т. Г. Шевченка. За рішенням журі, Анастасія стала третьою серед учнів 5-7 класів.

Про мову та її неперевершену красу можна багато говорити. Але переконливіше про неї може сказати поезія Л. Костенко, Т. Шевченка, М. Сингаївського та інших українських майстрів слова. Мелодійними переливами звучали поетичні твори з уст учнів 5-7 класів. Ще довго бринітиме поетичне слово у серцях присутніх на цьому святі. Переможців конкурсу «Мово моя солов'їна» привітала директор школи Івашина Галина Миколаївна.

/Files/images/вірш.jpg

Весело, цікаво та повчально пройшов у нашій школі мовний турнір «Знавці рідної мови», присвячений Дню української мови та писемності. Змагалися три команди молодших школярів: «Всезнайки» (2 кл.), «Веселунчики» (3 кл.), «Розумники» (4 кл.). У яких тільки конкурсах не брали участь! Це і «Синонімічна стежина», «Фразеологізми», «Переговори сусіда», «Мовні шаради», «Творимо слова» та «Хвилинка творчості». Перемогу здобули «Розумники» (4 кл.) – І місце, «Веселунчики» (3 кл.) – ІІ місце, «Всезнайки» (2 кл.) – ІІІ місце.

/Files/images/турнір.jpg

Учнів старших класів і вчителів запрошували до "написання" диктанту та виконання творчого завдання. Уже є перші хороші результати: Годонюк Роман, учень 10 класу, отримав за диктант 49 балів з 50 можливих. Вітаємо і чекаємо на результати інших.

Нагадаємо, що напередодні учні школи відвідали м. Київ та м. Канів, де побували на могилі Т. Г. Шевченка. За цю поїздку учні й батьки дякують Злученому Українському Американському Допомоговому Комітету. Слова щирої вдячності й найкращі побажання висловили діти у своїх листах до Комітету.

Варто відзначити, що мові у школі присвячено не один день. Щоденна творча праця педагогів і учнів, їх любов до рідного слова, популяризація його - обов`язок кожного.

Кiлькiсть переглядiв: 70

Коментарi

  • Наталія Бистрицька

    2016-11-27 10:58:33

    Дякую колегам за виховання любові до рідного слова!......

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.